De Voedselbank Nederland (afdeling Overijssel) en Robitex slaan de handen ineen.

Ieder jaar zetten wij ons een paar dagen vrijwillig in om de Voedselbank te helpen. De Voedselbank is voor heel veel mensen (helaas) een uitkomst. Wekelijks verwerkt de Voedselbank (alleen omgeving Enschede / Haaksbergen) 480 pakketten waarvan 1200 mondjes kunnen worden gevuld! In de maand december krijgt de Voedselbank veel donaties, waardoor er in deze maand veel mensen iets extra’s krijgen. De problemen en tekorten ontstaan vaak in de maanden daarna en hiervoor hebben ze de inzamelingsactie bij supermarkten bedacht.  

 

Wat doen wij precies?

Ieder jaar wordt er door RTV Oost een inzamelingsactie bij supermarkten georganiseerd waar wij aan deelenemen. Aan de hand van een boodschappenlijstje (5 items met lang houdbare artikelen voor een schappelijke prijs) wordt de consument die boodschappen gaat doen gevraagd om een bijdrage te leveren aan de Voedselbank. Wij doen ieder jaar met een team mee en in 2016 hebben we 800 kratten ingezameld en in 2017 hebben wij met z'n allen maar liefst 1100 kratten met lang houdbare producten opgehaald! Een geweldig resultaat en dit gaan we proberen ieder jaar te evenaren, zo ook weer dit jaar! Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Vind je het leuk om te helpen? Dit is wat we precies doen: 

Vrijwilligers (herkenbaar aan VB bodywarmer en/of Polo-shirt) benaderen consumenten bij de ingang van de winkel met het boodschappenbriefje. Hierop staat een tafel met de uitstalling van de 5 genoemde artikelen. De consument wordt gevraagd om (het liefst alle) 5 artikelen te kopen bij de supermarkt en deze te doneren aan de Voedselbank. Minimaal 1 artikel is natuurlijk meer dan welkom. De consument rekent af bij de kassa en doneert de artikelen bij stand van de Voedselbank. Ter plekke dienen vrijwilligers de artikelen te sorteren in de beschikbare kratten. De kratten worden opgehaald door een auto van de Voedselbank.
 


Wij zoeken dus altijd vrijwilligers!

De inzamelingsactie vindt altijd plaats op een vrijdag en zaterdag in december. Voor deze dagen hebben wij vrijwilligers, heel veel vrijwilligers nodig. In 2016 hadden we ongeveer 192 vrijwilligers en in 2017 210. Een shift bestaat uit 3,5 uur in de ochtend of in de middag.  

 

Heb je interesse om te helpen?

Heb je interesse om te helpen, dan ben je altijd welkom! Wij hebben ons aan het goede doel de Voedselbank verbonden en zullen ieder jaar helpen, want wij vinden het belangrijk dat iedereen elke dag een normale maaltijd kan eten.

 

Voor veel mensen is december een heerlijke voedselrijke maand, echter zijn er een hoop mensen die hier helaas niet van kunnen genieten. Dus draag een steentje bij en meld je bij ons aan, stuur een e-mail naar info@robitex.nl! Wij hopen op jullie medewerking! Doneren mag natuurlijk het hele jaar door! 

 

     Voedselbank

Contactformulier