Tips voor het geven van een kerstpakket 

Ieder jaar is het weer een breinbreker voor de werkgever; wat geef ik voor een kerstpakket aan mijn personeel? In deze blog geven wij een aantal leuke tips voor het geven van kerstpakket. 

 

Onderzoek heeft aangetoond dat juist het niet geven van een kerstpakket of geschenk slecht is voor de moraal van jullie medewerkers. Meer dan de helft van het personeel vindt het zelfs erg tot heel erg als ze geen kerstpakket ontvangen. Een traditioneel kerstpakket met eten en drinken staat nog steeds bovenaan de favorietenlijst!  De volgende vraag die een werkgever dan vaak stelt; wat moet een kerstpakket kosten? In de meeste gevallen wordt verwacht dat het kerstpakket een waarde vertegenwoordigt tussen de €35,- en €75,-. Check hier de originele kerstpakketten. 

 

Wat zijn de do’s en don’ts?

 

Wij geven hieronder graag een aantal tips voor het geven van een kerstpakket. Hiermee kun je rekening houden wanneer je een geschikt kerstpakket uitzoekt:

 

1) Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit! Het is erg belangrijk dat je aan je personeel laat zien dat je over het geschenk hebt nagedacht.

2) Ga voor duurzaam! Wij Nederlanders zijn ons steeds meer bewust van het milieu en dat we moeten zorgen voor de toekomst van onze (klein)kinderen en verdere generaties. Een duurzaam kerstgeschenk past hier perfect bij.

3) Begin op tijd met het nadenken over een kerstpakket. Werkgevers denken in juni of juli vanzelfsprekend nog niet aan Kerst. Wil je echter een mooi kerstpakket met daarin bijvoorbeeld het logo van de organisatie verwerkt, houd dan rekening met een verwerkingstijd van een aantal weken. Op het laatste moment nog een speciaal pakket bestellen is in veel gevallen niet mogelijk.  
 

4) Houd rekening met speciale wensen, allergieën of geloofsovertuigingen van jullie medewerkers. Zijn er bijvoorbeeld personeelsleden die absoluut tegen alcohol zijn, of misschien mogen er een aantal werknemers geen varkensvlees. Als je laat zien hierover nagedacht te hebben, krijg je meer waardering van de medewerkers.

5) Doneren aan een goed doel lijkt nobel, maar er zullen altijd collega's zijn die hier problemen mee hebben. Ze zullen dit niet hardop zeggen, maar onderliggend zullen ze dit wel voelen en kan de moraal beschadigen. Denk hier dus goed over na en communiceer het op een juiste manier.

6) Wijk af van de standaarden! Het is makkelijk om een standaard pakket of bon te geven, maar er zijn zo veel leuke andere ideeën.

7) Maak van het geven een geweldige belevenis. Het geven van een cadeau is altijd leuk. Jouw werknemers zijn in een leuke stemming en maak hier dus gebruik van. Geef een (persoonlijke) speech of schrijf voor iedereen een persoonlijk kaartje. Vier het geven met een borrel en een hapje, dit is goed voor de teamspirit! 

 

Het geven van een kerstgeschenk is een unieke kans om iets leuks te doen voor jullie medewerkers, grijp deze kans dus! Neem eens contact op met ons om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

Contactformulier

Bewijs dat u geen robot bent