Pennen bedrukken

Pennen bedrukken

Een pen bedrukken kan op heel veel verschillende manieren en soms weten onze klanten niet wat er allemaal mogelijk is. Middels dit blog vertellen wij meer over het bedrukken van pennen en ook welke verschillende druktechnieken er zijn.


Iedereen weet natuurlijk wel dat er een enorm groot aanbod aan pennen is. Van de bekende luxe Parker pennen, tot de goedkopere en tevens duurzame Salvador pen. De keuze is overweldigend, ons assortiment balpennen is zeer uitgebreid. 
 

Welke druktechnieken zijn er?

Een pen behoort tot een van de beste promotionele artikelen die er zijn, want iedereen gebruikt elke dag namelijk wel een pen. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een pen gemiddeld 7 keer in de handen van dezelfde persoon terecht komt. Lees voor meer informatie hierover ons blog: "de kracht van een relatiegeschenk". Na het lezen van dit blog weten wij zeker dat je overtuigd bent van het geven van relatiegeschenken. Het is daarom ook van belang om het relatiegeschenk (in dit geval de pen) op een leuke en unieke manier te laten bedrukken. Welke druktechnieken voor pennen hebben we eigenlijk?

 

Pennen bedrukken met logo
Zeefdruk

Bij het bedrukken van pennen met zeefdruk wordt er gebruik gemaakt van een gespannen doek. Vervolgens wordt er met een kam inkt aangebracht op de uitsparingen. Via de vrije ruimte die er is komt de inkt op de pen en zo wordt het logo op de pen gedrukt. 


Rondzeefdruk

Rondzeefdruk is een van de nieuwste technieken om pennen te laten bedrukken. De techniek is gelijk aan zeefdruk, echter is het nu mogelijk om de hele pen rondom te bedrukken. Rondom bedrukken is nieuw en dit zorgt ervoor dat je nu de pen nog mooier kan bedrukken. 
 

Foliedruk

Bij foliedruk wordt er geen gebruik gemaakt van inkt, maar zoals het woord al aangeeft: folie. Door middel van warmte wordt een folie op het product gedrukt. Voordeel van deze techniek is dat je makkelijk helemaal rondom kan bedrukken.

 

 

Pennen bedrukt met logo

 

Tampondruk

Bij tampondruk wordt er een soort sjabloon gemaakt van hetgeen gedrukt moet worden. Deze wordt gevuld met inkt. De inkt wordt opgenomen door de tampon en vervolgens op de pen gedrukt. 

 

Digitale druk

Bij digitale druk worden logo’s door grote machines en computers digitaal op de pen gedrukt. Het grootste voordeel van deze manier van drukken is de snelheid van drukken en de mogelijkheid full colour rondom bedrukken. 

 

Graveren

De alleroudste en misschien wel mooiste techniek is graveren. Het grote voordeel van graveren is dat zelfs het allerkleinste detail netjes op de pen kan worden weergeven. Vroeger werd graveren nog met de hand gedaan (kan overigens nog steeds), maar tegenwoordig wordt de computer en een laser gebruikt. Over deze techniek staat hier wat meer uitleg: laser graveren.
 

Naar onze pennen

 

Dit zijn een aantal technieken om pennen te laten bedrukken. Zoals je hebt gelezen zijn pennen bedrukken op veel manieren mogelijk. Iedere manier heeft zijn voor en nadelen. Het allergrootste voordeel is dat jouw logo prachtig op een pen gedrukt wordt die je mee kan geven aan relaties en klanten. Voor informatie over onze pennen en druktechnieken vragen wij je contact op te nemen met onze medewerkers. Wij hebben per productgroep specialisten die je uitleg kunnen geven over de manier van bedrukken. Niet ieder product is namelijk geschikt voor een bepaalde druktechniek. Wil je graag meer weten? Mail dan naar info@robitex.nl of bel ons op 053 - 433 31 60.

Contactformulier

Bewijs dat u geen robot bent