Duurzame relatiegeschenken

Als men het heeft over duurzame relatiegeschenken, wat komt dan bij mensen naar boven? Duurzaam heeft meerdere betekenissen. De Dikke Van Dale omschrijft duurzaam als langdurend, weinig aan slijtage of bederf onderhevig en het milieu weinig belastend. Zo zien wij duurzame relatiegeschenken ook: een product of geschenk gaat langer mee, het wordt gemaakt van duurzame materialen en het is milieuvriendelijker.

 

Waarom duurzame relatiegeschenken?

Na een bezoek aan de Inspiration360 in de Ziggodome in Amsterdam wisten wij het zeker: wij gaan ons meer focussen op duurzame relatiegeschenken. Wat er die avond verteld werd, heeft ons als bedrijf wakker geschud en het is niet heel moeilijk om een klein steentje bij te dragen als organisatie. Met name het verhaal van Al Gore was erg verontrustend; als we niet snel in actie komen, dan zitten onze volgende generaties met een groot probleem. Meer duurzaam denken zit in kleine dingen: 1 dag in de week geen vlees eten,  douche minder dan 2 minuten, stap als organisatie over op LED en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ook als we kijken naar duurzame relatiegeschenken zijn hier erg veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het drinken van water uit een duurzame fles ipv elke keer een nieuw flesje water te gebruiken. Zo kunt u daarnaast ook schrijven met ecologische pennen in duurzame notitieblokken. Ook zijn er al duurzame powerbanks die bijvoorbeeld werken op zonne-energie.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Tegenwoordig zijn bijna alle organisaties op een bepaalde manier wel bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een begrip waarmee organisaties ook graag mee naar buiten treden in hun uitingen. Denk bij maatschappelijk verantwoord ondernemen dan ook eens aan het geven van duurzame relatiegeschenken aan uw klanten of personeel. Wikipedia omschrijft maatschappelijk verantwoord ondernemen als een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): de triple-P-benadering. Wij als Robitex doen ook een stukje MVO door ons ieder jaar in te zetten voor de Voedselbank en wij laten vaak spullen inpakken door De Slijpsteen (sociale werkplaats)
 

Wij hebben de eerste stappen in ieder geval gezet met onze eigen duurzame relatiegeschenken website: duurzamegeschenkenvoorjou.nl.  Op kantoor drinken wij allemaal water uit herbruikbare flessen en proberen zo veel mogelijk met de fiets naar het werk te komen of met elkaar samen te rijden. Samen kunnen we de wereld heel langzaam een stuk duurzamer maken waardoor onze volgende generaties net zo prettig kunnen leven op de wereld als wij dat op dit moment doen. Bent je als organisatie al goed bezig op het gebied van duurzaamheid? Laat dit dan ons weten, want misschien kunnen wij ook weer van jou leren! 

Contactformulier

Bewijs dat u geen robot bent