Ecovadis Goud

Wij hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer hoog in het vaandel en beschouwen de Goud-rating van EcoVadis als een erkenning van onze inzet en voortdurende inspanningen die voortvloeien uit onze lange termijnvisie om duurzame groei voor milieu, maatschappij en onderneming te bewerkstelligen. Wij bevestigen hiermee opnieuw onze betrokkenheid bij duurzaamheid en zullen de resultaten in de toekomst blijven verbeteren.

 

EcoVadis: “Uw bedrijf heeft een score behaald van meer dan 70/100. Voor deze prestatie wordt een gouden EcoVadis-medaille toegekend. Met dit resultaat behoort uw bedrijf tot de top 3% van alle bedrijven die door EcoVadis met een gouden medaille beoordeeld zijn. Gefeliciteerd!”
 

 

WAT HOUDT HET CERTIFICAAT PRECIES IN?

Het in 2007 opgerichte platform EcoVadis stelt CSR-Ratings voor leveranciers uit de globale toeleverings- keten beschikbaar. De duurzaamheidsscores van EcoVadis geven gedetailleerd inzicht in de milieu-, sociale- en ethische risico’s in meer dan 200 inkoopcategorieën en 160 landen. Meer dan 75.000 ondernemingen maken gebruik van CSR-ratings van EcoVadis om risico’s te beperken, innovatie te stimuleren en transparantie en vertrouwen tussen handelspartners aan te moedigen. Ons Sustainability Report 2022 geeft inzicht in ons beleid, strategieën en concepten rondom duurzaam ondernemen.

 

We hopen natuurlijk van harte dat meer organisaties ons voorbeeld volgen. Als we allemaal een steentje bijdragen, kunnen we bergen verzetten!

 

duurzaam assortiment

 

Duurzaam assortiment

100% duurzaam, is dat mogelijk? Ons wordt vaak de vraag gesteld of 100% duurzaam mogelijk is en dan antwoorden wij altijd dat dit helaas nog niet mogelijk is, maar wij doen wel ons uiterste best. Dat beloven we. Maar als je pioniert, dan heb je simpelweg nog niet alle antwoorden. Bovendien geloven wij dat duurzaamheid in veel dingen zit.

 

Dit kan zitten in de interne en externe bedrijfsvoering waar we al veel aan doen. Verder zijn we trots op ons duurzame assortiment. Ecologisch, biologisch, MVO, MBO, fair trade, gerecycled en recyclebaar. Je vindt het in onze duurzame collectie gifts, gadget, give-aways en goodies. Maar ook revolutionaire nieuwe materialen als alternatief voor het huidige materialen of nieuwe druktechnieken, hebben onze aandacht. Een collectie die we met veel enthousiasme & betrokkenheid maken en dagelijks uitbreiden. Stuk voor stuk producten met een dieper verhaal.

 

Meer weten over onze duurzame collectie merkdragers en hoe ze bij kunnen dragen aan jullie duurzaamheidsambities? Onze specialisten vertellen je er graag meer over. Bel of mail ze gerust eens.

 

Partnerships

Soms gaan we nog een stap verder om onze duurzaamheidsambitie kracht bij te zetten en investeren we in het opzetten van (exclusieve of selectieve) duurzame partnerships. Welke?

 

Check hier ons duurzame partnernetwerk
duurzame partners

 

duurzamheid op de werkvloer

Duurzaamheid op de vloer

Maatschappelijk of duurzaam ondernemen, klinkt goed. Maar wat doen we concreet op de werkvloer? Een aantal stappen in de groene richting:

  • Hergebruik van dozen
  • Papieren tape gebruiken
  • Energiebesparingen stimuleren
  • We maken gebruik van stroom en gas van Pure Energie
  • Verspilling minimaliseren
  • Afval scheiden
  • CO2 reductie
  • Klimaatneutrale verzending
  • Milieuvriendelijke transport
  • Duurzame of circulaire assortiment continu uitbreiden

 

Contactformulier