Wat is er allemaal op de markt aan voetbal merchandise? 

Voetbal merchandise is voor menig voetbalclub en natuurlijk ook de supporter van enorm groot belang. De kracht van voetbal merchandise op een voetbalclub is daarmee ontzettend groot. Niet alleen zorgt het voor omzet voor een club, mensen voelen zich ook steeds meer verbonden met de voetbalclub waar ze van houden. Uit onderzoek van de KNVB en PWC is gebleken dat jaarlijks het voetbal voor 2,2 miljard euro bijdraagt aan het Bruto Binnenlands Product. Tevens besteden vrijwilligers jaarlijks 127 miljoen uur aan het amateurvoetbal en doen 85.000 mensen via voetbal mee aan maatschappelijke –en gezondheidsprojecten.

 

 

Iedere voetballiefhebber heeft wel merchandise in huis

Meer dan 60% van de Nederlanders heeft wel iets van voetbal merchandise in huis. Denk bijvoorbeeld maar eens aan jezelf. Thuis ligt vast wel een sjaal van een voetbalclub, sleutelhanger en vergeet natuurlijk niet iets oranjes i.v.m het Nederlands elftal. Door middel van voetbal merchandise voelen mensen zich nog meer verbonden met de club. Ze zijn trots dat ze de kleuren van de club of het land mogen dragen. Zowel naar het stadion of in thuis. Door middel van voetbal merchandise maak je mensen ook loyaal aan je merk. Wij hebben hier ook een leuk blog over geschreven "allemaal loyaal". 

 

Voetbal merchandise in veel verschillende vormen

Voetbal merchandise is er in enorm veel verschillende vormen. Van het tenue van de club (zowel thuis- als uitshirt) tot pyjama’s en zelfs etenswaren. Wie wel eens naar een voetbalwedstrijd gaat weet dat iedere club een fanstore heeft die voor, tijdens en na de wedstrijd goed bezocht wordt. Supporters zijn altijd op zoek naar nieuwe hebbedingen met het logo of kleuren van de club. De laatste tijd wordt er steeds meer aparte merchandise bedacht: ijskrabbers bij Vitesse, sloffen die juichen bij Arsenal en natuurlijk alle grappige dingen die zijn bedacht rond het bijtincident van Louis Suarez. Naast dit "out of the box" assortiment, zijn de standaard artikelen bij de jeugd erg populair. Zo moet je denken aan een dekbedovertrek van je club, een mooie strandhanddoek en natuurlijk een broodtrommel. Bij voetbal merchandise voor volwassenen moet je denken aan casual kleding, zoals caps, t-shirts en sweaters. 

 

 

Veel clubs bestellen hun merchandise bij Robitex

Robitex heeft al jarenlang ervaring op het gebied van voetbal merchandise. Al jaren zijn we preferred supplier van FC Twente, Heracles Almelo en FC Groningen. Niet alleen clubs uit de eredivisie bestellen bij ons, maar ook kleinere clubs als IJsselmeervogels en FC Emmen. Daarnaast hebben wij in het verleden ook de voetbal merchandise bedacht en verzorgd voor Go Ahead Eagles, Feyenoord, SC Heerenveen. Dit betekent dat wij weten wat er leeft bij clubs. In onze showroom hebben wij ook een deel ingericht speciaal met voetbal merchandise. Wij weten dus als geen andere dat de kracht van merchandise overweldigend is. Voor de club, maar zeker voor de supporters! Wear your colours with pride! Heb je vragen naar aanleiding van dit blog, ga naar onze contactpagina of bel ons gerust! 

Contactformulier