Tips voor een succesvolle beurs

 

Tips voor een succesvolle beurs

Beurzen worden weer steeds populairder. Door een aantrekkende markt hebben bedrijven ook weer meer geld over om op een beurs te staan. Een beurs is uitermate geschikt om mensen te ontmoeten uit dezelfde markt. Maar waar moet je allemaal aan denken als je op een beurs gaat staan? Wij hebben een aantal tips op de rij gezet voor een succesvolle beursdeelname. Wij hopen dat we je hiermee op weg kunnen helpen, zodat je een goede beurs gaat ervaren. 

 

Beurstip 1 Plan van aanpak

Begin op tijd met het opstellen van een plan van aanpak voor op de beurs. Denk hierbij aan de volgende punten die in het plan van aanpak komen te staan:

 

  • Wie is de doelgroep op de beurs?

  • Wat wil ik bereiken met mijn beursdeelname?

  • Wie gaan er op de beurs staan?

  • Hoe gaat de stand eruit komen te zien?

 

Denk hierbij ook gelijk aan catering, kleding en natuurlijk budgetten. Bepaal KPI’s zodat je daar na afloop op kan evalueren. 

 

Beurstip 2 Zorg voor een flexibel budget

Houd in de berekening van je budget altijd voor onvoorziene omstandigheden. Je kan hierbij denken aan 5 tot 10% meer dan dat je hebt begroot. Op deze manier kom je nooit voor verrassingen te staan. 

 

Beurstip 3 Zorg voor meetmomenten

Zorg voor verschillende meetmomenten. Vooraf aan de beurs om te kijken of je wel op schema zit en tijdens de beurs ook om ervoor te zorgen dat je bij kan sturen als zaken anders lopen dan verwacht.. 

 

Beurstip 4 Houd goed bij wie je allemaal spreekt

Beurzen zijn vaak een paar dagen en heel veel uur op een dag. Zorg er daarom goed voor dat je goed noteert wie je hebt gesproken en wat de strekking was van het gesprek. Doe dit altijd digitaal, omdat door vermoeidheid of snelheid het handschrift onleesbaar kan zijn. Dit is een belangrijke tip, omdat dit voor omzet en business kan zorgen. 

 

Beurstip 5 Promoot je bedrijf op een mooie manier

Het personeel dat op de beurs staat is het visitekaartje van je bedrijf en het is dus belangrijk dat ze netjes en op een consistente manier zijn gekleed. Koop eventueel samen met je personeel nieuwe kleding. Zorg daarnaast voor leuke give-aways op de beurs. Handig is om relatiegeschenken te geven die op een beurs van pas kunnen komen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pennen, keycords, waterflesjes of bijvoorbeeld notitieboekjes. Deze artikelen komen altijd van pas! Uiteraard moet je deze laten bedrukken met logo om je bedrijf nog meer te promoten. Hierover hebben wij ook een leuk blog geschreven "promotionele artikelen, een aantal tips"

 

Beurstip 6 Zorg voor een lekker hapje en drankje 

Zorg op je stand voor een lekker hapje en drankje. Ook jouw klanten lopen de hele dag op een beurs en kunnen wel iets lekkers gebruiken. Daarnaast kan het voorkomen dat als je collega in gesprek is, je dan de klant even iets lekkers kan aanbieden. De klant vindt het vaak dan niet erg om even te wachten. 

 

Beurstip 7 Evaluatie 

Evalueer altijd na afloop en noteer wat er wel en niet goed ging. Je kan ook na iedere dag kort evalueren, zodat je zaken die niet goed zijn gegaan de volgende dag kunt aanpassen. Bespreek na afloop je plan van aanpak en de KPI’s die je hebt gedefinieerd. 

 

Beurstip 8 Zorg voor goede opvolging

Ga rustig al je notities langs en bel al je klanten na. Ook klanten waarmee je niet iets concreets hebt afgesproken. Dit zorgt namelijk voor een extra contactmoment wat eventueel tot een afspraak of verkoop kan leiden. 

 

Wij van Robitex hebben veel ervaring met bedrijven die een beurs willen organiseren. Wij helpen ze van A tot Z. Heb je vragen over dit blog, ga naar onze contactpagina om ons een e-mail te sturen. Wij zijn natuurlijk ook telefonisch te bereiken op nummer 053 433 31 60. Vond je dit blog interessant? Deel deze dan op Facebook of LinkedIn, dat zouden wij erg waarderen.

 

Contactformulier

Bewijs dat u geen robot bent