Sint zat te denken wat hij dit jaar zal schenken... aan jullie medewerkers. Sinterklaas alleen een kinderfeest? Nee hoor. Sint en zijn Pieten brengen steeds vaker een bezoekje aan uiteenlopende organisaties & instellingen. Een spontane actie richting medewerkers of een sfeervol georganiseerd event voor medewerkers en hun thuisfront.

 

Wat staat er dit jaar bovenaan het verlanglijstje van jullie medewerkers, klanten, leveranciers of overige relaties? Hoe ga je ze dit jaar verrassen? Welke boodschap breng je over? Kortom; hoe maak je van dit geefmoment een beleving. Tijdens de sinterklaasviering, door de brievenbus of lekker spontaan op het bureau. Zoveel opties en zoveel verschillende wensen. Wij zetten graag een aantal tips en trends voor je op een rij om van Sinterklaas een herinnering te maken. We beginnen met 4 tips, gevolgd door 5 sinterklaas trends voor 2024. Lees je mee?

 

sinterklaas

Tips om van Sinterklaas op de zaak, een succes te maken

 

1) Maak het persoonlijk

Don’t judge a book by its cover. Althans zo luidt het gezegde... Dit geldt echter niet voor een sinterklaasgeschenk (of een ander decembergeschenk). Daar kan de verpakking juist het verschil maken of een extra sfeerdimensie meegeven. Want zeg eens eerlijk, ‘geven’ wordt pas onvergetelijk wanneer het geschenk een unieke, originele en aantrekkelijke uitstraling heeft. Een geschenkverpakking in jullie huisstijl, geschenken bedrukt met jullie logo, een schoencadeautje gepersonaliseerd met een eigen naam of een sleeve met een persoonlijke boodschap. Zo maak je van een geefmoment een herinnering.

 

2) Sint is geen Kerst

Ken je mensen. Puck heeft een notenallergie, Karel lust alleen witte chocolade en Tim leeft een vegan lifestyle. Maar je kunt natuurlijk niet met iedereen rekening houden. Toch? Bij een klein bedrijf zijn de allergieën en individuele wensen van je mensen vaak nog wel inzichtelijk. Maar wanneer je over honderden personen praat, wordt het lastiger. In een kerstpakket zit altijd wel iets wat de ontvanger aanspreekt of kan weggeven aan iemand anders i.v.m. een allergie. Zeker wanneer je food afwisselt met non-food items. Of wanneer je kiest voor een Kerstkado keuze concept, waar iedere collega zijn/haar eigen kerstcadeau kan kiezen via een eigen webshop.

 

Maar een sinterklaascadeau is toch anders. Sinterklaas is geen Kerst. Een sinterklaasgeschenk kan prima naast een kerstgeschenk. Het heeft een andere lading. Een spontaner karakter. Kies daarom voor een sinterklaasgeschenk dat aansluit bij jullie merk, missie of mensen. Welke boodschap wil je als bedrijf of werkgever uitdragen? Richting jullie medewerkers, hun thuisfront of richting klanten & opdrachtgevers. Wat staat er dit jaar bovenaan de verlanglijstjes? Bij Sinterklaas gaat het meer om het gebaar, het geefmoment en de attentiewaarde.

 

3) Bestel op tijd

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: wees goed voorbereid en bestel op tijd. Niet om je bang te maken, maar we gunnen iedereen wel een origineel sinterklaasgeschenk. Meer en meer organisaties kiezen voor Sinterklaas als geefmoment, schaarste aan grondstoffen, langere levertijden en de naweeën van de coronapandemie; liggen hieraan ten grondslag. Natuurlijk zullen er vast nog wel een aantal cadeaus last minute verkrijgbaar zijn. De vraag is zit jouw favoriet er dan nog tussen? In hoeverre kan je deze dan een personal touch meegeven? En waarom zou je wachten? Wij zeggen geniet van de voorpret.

 

Extra sinterklaas tip: Pak jouw moment. Laat je nu alvast verrassen door nieuwste sinterklaascadeaus of meest trendy sinterklaasgeschenken van 2024. Stuk voor stuk wannagives. Vraag kosteloos een digitale Sint(inspiratie)box aan... En laat je inspireren door de geschenken waarvan wij al fan zijn!

 

4) Op het matje

Een schoencadeautje of een attentie op de (flex)bureaus van al je collega’s is natuurlijk een leuke verrassing, maar er zijn meer mogelijkheden om je doelgroep te verrassen rondom Sinterklaas. Zowel op de zaak als op het thuiskantoor. Wat vind je van een spontane verrassing op de deurmat bij de mensen thuis? De keuze is dit jaar reuze qua brievenbusgeschenken. Trakteer je doelgroep op chocoladeletters, zakjes pepernoten, speculaaspoppen, strooigoed of andere smaakvolle pakketjes met een persoonlijke touch.

 

sinterklaas

Sinterklaastrends 2023

Maar wat zijn de belangrijkste trends van 2024? Wij hebben de top 5 voor je geselecteerd:

 

  1. Groen = doen. Duurzame geschenken komen elk jaar steeds hoger op het verlanglijstje te staan.
  2. Ont-spanje! Gun je medwerkers een relax momentje in de drukke decembermaand.
  3. Gifts as a service. Je sinterklaascadeaus personaliseren is de trend van 2024. Daar helpen we je graag bij.
  4. Van online naar offline. Fysiek geven is dit jaar populairder dan ooit. Een tastbaar geschenk, dat wordt gewaardeerd.
  5. Split a gift. Geef je medewerkers een geschenk + de mogelijkheid om de andere helft van hun geschenk te doneren aan een goed doel.

 

Meer informatie?

Grijp de unieke kans om je medewerkers extra te bedanken en/of waarderen aan het einde van het jaar, dit wordt zeker gewaardeerd. Meer weten over de laatste trends voor sintgeschenken of meer tips ontvangen? Blijf ons volgen via de social kanalen. Of neem eens een kijkje op onze decembergiftshop. Kan je niet zo lang wachten? Wil je liever een advies of voorstel op maat? Zet ons team vandaag nog voor je aan het werk. Bel ons op 053 - 433 31 60 of mail naar info@robitex.nl.

Contactformulier