oxious

 

Duurzame partner Oxious

Ontdek één van de duurzame partners van Robitex: Oxious.

 

Oxious is een combinatie van oxygen en conscious. De prachtige doeken van Oxious komen met een verhaal. Het verhaal van water besparen, duurzaam leven, voor elkaar zorgen en gelijke kansen voor iedereen.

 

Het merk is bewust van elke stap in het productieproces en houdt tegelijkertijd rekening met de hoogste sociale, ethische en milieunormen.

 

 

 

Wist je dat ...

Oxious deel uitmaakt van de b-corp-gemeenschap? Samen met meer dan 5.000 merken die duurzame verandering brengen in verschillende industrieën. Zij staan in de top 3 van de Best for the World-lijst voor hun positieve bijdrage aan de gemeenschap van een klein Turks dorpje als het gaat om women empowerment en emancipatie.

 

Daarnaast zijn ze het eerste bedrijf ter wereld dat een duurzame AA ranking heeft gekregen van het Global Sustainable Enterprise System - een organisatie die duurzame en circulaire bedrijven beoordeelt en ondersteunt.

 

 

 

 

oxious

 

De duurzame collectie van Oxious

Cloths

 

oxious

Hammam towels

 

oxious

Kitchen towels

 

oxious

Bathroom towels

 

oxious

Accessoires

 

oxious

 

 

 

 

 

"De Oxious producten zijn handgemaakt met zorg en hoogwaardige materialen. Ze zijn tijdloos en multi inzetbaar. Geniet elk seizoen van de mooie doeken."

 

 

 

 

duurzame goals

oxious

Water besparen
Door tot 50% gerecycled textielafval als grondstof te gebruiken, wordt er tot 18.000 liter water bespaart per handdoek in vergelijking met alternatieven. De handdoeken worden ook niet geverfd om water te besparen. 

 

oxious

Bomen besparen
De productie van karton eist zijn tol van bossen. Daarom zijn de verpakkingen van Oxious gemaakt van gerecycled landbouwafval en gerecycled karton.  

 

oxious

Zero waste
Oxious herbruikt afval van verschillende bronnen en zamelt ook hun eigen productieafval in. Handdoeken met schoonheidsfoutjes worden gedoneerd aan goede doelen. Oxious doneert minimaal 2,5% van hun omzet aan doelen zoals vluchtelingenkampen in Lesbos.

 

 

oxious

Donaties
In de afgelopen 2 jaar heeft Oxious minimaal 2,5% tot 6% van hun omzet gedoneerd aan 9 verschillende goede doelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oxious

Verminderen van CO2-uitstoot
De producten worden vanaf de fabriek vervoerd over de weg, trein en boot. Om de CO2 (die onvermijdelijk nog steeds wordt uitgestoten) te compenseren, steunt Oxious projecten Trees for All - een organisatie die nieuwe bomen plant en regenwouden beschermt. 

 

oxious

Sociale verantwoordelijkheid
Genderongelijkheid is een groot probleem, niet alleen in Turkije, maar ook in de textielindustrie over de hele wereld.

 

Oxious produceert in een klein dorpje in Turkije, Kızılcabölük, waar de bevolking laag opgeleid zijn en vrouwen niet gewend zijn buitenshuis te werken. Binnen het productieproces van Oxious krijgen vrouwen uit het dorp de kans zich te ontwikkelen. Ze verdienen een eigen salaris, bouwen pensioen op en zijn verzekerd voor ziektekosten. Belangrijker nog zijn de sociale contacten met elkaar tijdens werk en hun ontwikkeling. Door afwisseling in werkzaamheden leren ze verschillende onderdelen van het productieproces. Zo ontwikkelen ze hun skills, zowel in de praktijk als bij het meedenken in het productieproces.

 

Oxious werkt voor kleinere producties in Nederland samen met naaiateliers van sociale ondernemingen, die mensen helpen re-integreren op de arbeidsmarkt.

 

 

oxious

 

Oxious

“Omdat we streven naar 100% circulariteit, werken we eraan om met steeds hogere percentages textiel afval te verwerken in onze producten. Voorop staat altijd de kwaliteit van het eindproduct. Oxious denkt mee in initiatieven om steeds meer post-consumer te gaan gebruiken in nieuwe textiel. Zo kunnen we blijven bijdragen aan het verminderen van afval op onze planeet.”

 

 

Jullie relaties ook verrassen met een prachtige doek van Oxious?

De doeken voorzien van:

  • een eigen label;
  • een eigen print;
  • jullie logo geborduurd op doeken;
  • custom made papieren sleeve;
  • custom made kartonnen sleeve;
  • een custom made geschenkdoos?

 

 

 

oxious

 

Laat je verrassen!

Liever een ander design of specifiek kleuren gecombineerd in één doek? Laat je verrassen door de eindeloze mogelijkheden

 

Plan een afspraak