superwaste

 

superwaste

It isn’t waste until you waste it.

Wij geloven erin. En onze duurzame partner SuperWaste ook. Onder het motto ‘from waste to products’ geeft SuperWaste materialen een tweede leven. Neem de collectie ‘Recycled Teabags’. Sterk, stoer en authentiek. Elk product heeft een eigen print. Stuk voor stuk collector items, afhankelijk van de theeplantage waar de theezakken vandaan komen. Dit materiaal kom je niet vaak tegen. Maar daar brengen we samen graag een beetje verandering in.

 

Een tweede leven

De theezakken in India worden als verpakkingsmateriaal gebruikt voor het transport van thee van de theeplantages naar klanten. Deze grote zakken van het sterke en waterbestendige Non Woven Polypropyleen worden gewoonlijk gezien als afval en na gebruik weggegooid. Ontzettend jammer, daarom maakt Superwaste van dit materiaal nieuwe producten. Geheel fairtrade geproduceerd!

 

Producten

De theezakken worden verzameld, schoongemaakt, uitgesneden en vervolgens klaargestoomd tot nieuwe producten. De nieuwe producten zijn onder andere tassen, kweektuintjes, interieuraccessoires en kantoorartikelen. We inspireren je graag met een aantal voorbeelden.

 

superwaste

Tassen

Handige shoppers om in te zetten als beurstas, goodiebag of boodschappentas. Gebruik de multifunctionele ronde baskets bijvoorbeeld als opbergmand of plantenpot.

superwaste

Kweektuintjes

Kweek je eigen verse kruiden of laat prachtige bloemen groeien in deze gerecyclede kweektuintjes.

superwaste

Interieuraccessoires

Trendy interieurproducten om je omgeving op te fleuren.

superwaste

Kantoorartikelen

Van handige kaarthouders tot aan herbruikbare enveloppen.

 

Sociaal betrokken

Alle producten van de SuperWaste collectie worden met de hand gemaakt via een eigen werkgelegenheidsproject in Zuid-Oost India. In kleinschalige werkplaatsen werken ze samen met lokale mensen en creëren zij werkgelegenheid onder goede arbeidsomstandigheden voor de allerarmste & analfabete vrouwen uit het dorp.

 

superwaste

Deze groep maakt vaak geen kans op de arbeidsmarkt en leeft daardoor in armoede. SuperWaste betaalt de medewerkers een eerlijke prijs. Medewerkers kunnen in het dorp blijven wonen en werken. Zij hoeven niet naar de stad te vertrekken om werk te zoeken. Inmiddels werken er ruim 25 vaste medewerkers en meerdere flexwerkers. Zij hebben in de afgelopen jaren honderden duizenden producten kunnen produceren en verkopen. En dat ondersteunen we graag.

 

 

Interesse?

Elk product heeft een unieke print. Dit is afhankelijk van de locatie van de theeplantage waar de theezakken vandaan komen. Benieuwd naar de personalisatiemogelijkheden? Neem dan contact met ons team op. Bel ons op 053 -  433 31 60 of mail naar info@robitex.nl.

Contactformulier