Ontdek de diverse materiaalsoorten bij Robitex: Let's go green!

Bij Robitex omarmen we een duurzame benadering van productie en materialen. We begrijpen dat de keuze van materialen een grote impact kan hebben op het milieu en de toekomst van onze planeet. Daarom bieden we een breed scala aan materiaalsoorten die niet alleen hoogwaardig zijn, maar ook vriendelijk voor de aarde. Ontdek hieronder enkele van onze duurzame materiaalsoorten:

 

materiaalsoort

1. Tarwestro

Tarwestro is een perfect alternatief voor plastic. Het is een groene, duurzame vervanger van olie voor plastic producten. Tarwestro groeit gewoon uit de grond en is biologisch afbreekbaar. Veel beter voor het milieu dan het reguliere plastic.

 

suikerriet

2. Suikerriet

Suikerriet is een hernieuwbaar bio-grondstof voor plastic. Suikerrietplastic is moleculair identiek aan het standaard plastic op oliebasis en is dus een duurzame oplossing die weinig concessies doet aan de kwaliteit van het product.

PlA

3. PLA

PLA staat voor polymelkzuur. PLA is niet gemaakt van aardolie maar van een plantaardige bron. De basis van PLA bestaat uit melkzuur, dat wordt verkregen uit landbouwgewassen zoals mais. Veel PLA-producten zijn biologisch afbreekbaar.

katoen

4. Katoen

Katoen is een natuurlijke grondstof, gemaakt van de zachte vezels die de zaden van de katoenplant bedekken en beschermen. Katoenzaad wordt ook wel gebruikt om katoenzaadolie te produceren, die net als elke andere plantaardige olie eetbaar is.

biologisch afbreekbaar

5. Biologisch afbreekbaar kunststof

Biologisch afbreekbaar kunststof is een verpakkingsmateriaal dat in het milieu op geheel natuurlijke wijze afbreekt. De olie wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals mais, rietsuiker of aardappelen. Zo ga je plasticsoep tegen en is er een lagere CO2-uitstoot.

steenpapier

6. Steenpapier

De papierindustrie is een van de grootste vervuilers ter wereld. Voor steenpapier is geen ontbossing, waterverspilling of CO2-uitstoot nodig. Dit natuurvriendelijke alternatief is gemaakt van afval en nauwelijks te onderscheiden van normaal papier.

gerecycled ABS

7. Gerecycled ABS

Gerecycled ABS is een kunststof die een ondoorzichtig thermoplastisch en amorf polymeer is. Thermoplastisch materiaal is een smeltbaar polymeer; het kan in een vorm worden gegoten door het te verwarmen. ABS kan keer op keer worden verhit, wat betekent dat ABS een perfect materiaal is voor recycling.

rpet

8. RPET

PET is een thermoplast dat 100% recyclebaar is. PET wordt het meest gebruikt bij het verpakken van dranken en voedsel. PET-materiaal wordt zorgvuldig gescheiden en gereinigd. De gesorteerde flessen worden vermalen tot vlokken. Het materiaal wordt verwarmd om het plastic te smelten en te extruderen.

bamboe

9. Bamboe

Bamboe heeft van nature de eigenschap om CO2 uit de lucht op te nemen. Door CO2 uit de lucht op te nemen helpt bamboe het broeikaseffect tegen te gaan. Bamboe is door zijn holle en ronde structuur sterker dan hout en het buigt ook verder zonder te breken. Ook is bamboe de snelst groeiende plant, wat betekent dat het veel sneller te produceren is dan andere houtsoorten.

jute

10. Jute

Jute is een natuurlijke textielvezel gemaakt van de juteplant. Het geeft een relatief ruwe en zeer duurzame stof die zeer goed bestand is tegen slijtage en vlekken. Jute heeft een positieve impact op het milieu en is biologisch afbreekbaar.

papier

11. Papier

Papierrecycling is een proces waarbij oud papier wordt omgezet tot nieuwe papierproducten. De oud papieronderneming neemt het papieren afval af, reinigt het en sorteert. Vervolgens wordt het geperst tot balen een transporteert het naar een papier- of kartonfabriek. De pulp vormt de basis van nieuwe papier en karton.

hout

12. Hout

Hout is een van de oudste natuurlijke grondstoffen die de mensheid gebruikt. Bomen halen 90% van hun voeding uit de atmosfeer en slechts 10% uit de bodem. Hout is biologisch afbreekbaar materiaal en een hernieuwbare hulpbron.

 

Plan een afspraak

Bij Robitex streven we ernaar om onze impact op het milieu te minimaliseren door innovatieve en duurzame materiaaloplossingen te bieden. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en een groenere toekomst creëren voor komende generaties. Kies voor duurzaamheid, kies voor Robitex!

 

Wil je graag meer weten over een bepaalde materiaalsoort?

 

Neem contact met ons op

 

Contactformulier