Duurzame relatiegeschenken bestellen

 

Op welke manier kun je duurzaamheid inzetten in je organisatie? 

Als men het heeft over duurzame relatiegeschenken, wat komt dan bij mensen naar boven? Duurzaamheid heeft meerdere betekenissen: een product gaat langer mee, maar daarnaast betekent duurzaamheid ook dat het gemaakt is van duurzame materialen, wat weer betekent dat het milieuvriendelijker is. De term duurzaamheid wordt door Wikipedia beschreven als: "de termen duurzaamheid en duurzaam gebruik komen van oorsprong uit de bosbouw. Later zijn ze ook in de visserijbiologie gebruikt. In beide gevallen was de betekenis verwant met begrippen uit de ecologie. Het ging er om de natuur zodanig te beheren dat de natuurlijke structuren en processen niet principieel werden aangetast."


Je ziet en hoort steeds vaker op televisie en radio de noodzaak om meer aan het milieu te denken, omdat de aarde opwarmt en het weer extremer wordt. Na een bezoek aan de Inspiration360 in de Ziggodome in Amsterdam wisten wij het zeker: wij gaan ons meer focussen op duurzame relatiegeschenken. Wat er die avond werd verteld, heeft ons als organisatie wakker geschud! Met name het verhaal van Al Gore was erg verontrustend; als we niet snel in actie komen, dan zitten onze volgende generaties met een zeer groot probleem. Het is niet heel moeilijk om een klein steentje bij te dragen als organisatie. Het zit in hele kleine dingen die wij als organisatie hebben doorgevoerd in onze interne bedrijfsvoering:

 

  • 1 dag in de week eten wij geen vlees in de kantine en vragen ook aan onze collega's om dit thuis niet te doen. De impact van 1 dag in de week geen vlees is enorm!

  • We nemen energie af van Pure Energie

  • Probeer om iedere dag minder dan 2 minuten te douchen

  • Stap als organisatie over op LED verlichting.

  • Drink water uit een herbruikbare flessen.

  • Gebruik je mok of kop koffie 2 dagen achter elkaar en zet deze niet elke dag in de vaatwasser

  • Stap over op duurzame relatiegeschenken

 

Als we kijken naar duurzame relatiegeschenken zijn hierin erg veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan herbruikbare drinkflessen in plaats van elke keer een nieuw flesje water te gebruiken of schrijf je notities op in een Correctbook. Schrijf met ecologische duurzame pennen en gebruik duurzame powerbanks die bijvoorbeeld werken op zonne-energie.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Tegenwoordig zijn bijna alle organisaties op een bepaalde manier wel bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Een begrip waarmee organisaties ook graag mee naar buiten treden in hun uitingen. In onze ogen wordt MVO echter te vaak gebruikt als marketingtool ipv dat bedrijven dit ook echt doen vanuit een eigen overtuiging. Denk bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen niet alleen in je interne bedrijfsvoering, maar kijk bijvoorbeeld ook eens naar vrijwilligerswerk. 

 

Ons personeel krijgt de mogelijkheid om ieder jaar 20 uur vrij te besteden aan vrijwilligerswerk . Vorig jaar hebben we deze uren besteed aan De Voedselbank en voor dit jaar zijn we nog aan het nadenken waaraan we de 20 uur gaan besteden. 

 

Duurzame waterfles

 

Zoals de titel aangeeft is duurzaamheid geen must, maar het is wel iets waar wij als samenleving steeds meer over na moeten denken. De aarde warmt op en het weer wordt steeds extremer. Als we zo door gaan, dan kunnen er steeds meer slachtoffers vallen. Het zit in kleine dingen en als we allemaal een steentje bijdragen, dan verzetten we bergen! Vond je dit artikel leuk? Deel dit dan op Facebook of LinkedIn. Natuurlijk komen wij graag met je in gesprek en gaan we de discussie aan! Ga hiervoor naar onze contactpagina of kom bij ons langs, de koffie staat klaar.

 

Contactformulier

Bewijs dat u geen robot bent