correctbook

 

Correct me if i'm wrong

Met de duurzame notitieboeken van Correctbook maak je een onuitwisbare indruk. Daar zijn wij van overtuigd. Én het is zoveel meer dan een uitwisbaar notitieboek van hoge kwaliteit, met een hart voor duurzaamheid en focus op originaliteit. Het is een organisatie met een vooruitstrevende sociale missie, die producten met een verhaal maakt. Daarom is Correctbook één van de duurzame partners van Robitex. Samen hebben we de ambitie om geschiedenis te schrijven door een onuitwisbare indruk en impact te maken voor de toekomst.

 

 

Kiezen voor

Kies je voor Correctbook dan maak je schrijven voor kinderen in ontwikkelingslanden toegankelijk en strijd je mee tegen wereldwijde analfabetisme. Met de aanschaf van elk Correctbook worden kinderen in ontwikkelingsgebieden voorzien van uitwisbaar schrijfmateriaal. Zo laat je met jullie aankoop een unieke social footprint achter. Nog meer indruk maken met jullie notebooks? De covers van Correctbook zijn te personaliseren met een logo, een boodschap of helemaal in jullie (huis)stijl. Dat zorgt voor een persoonlijk karakter, herkenbaarheid en herinnering.

 

correctbook

Impact van Robitex en haar klanten in 2020

In 2020 heeft Robitex ruim 1.750 uitwisbare notitieboeken verkocht. Soms als aanjager van een paperless office, soms als welkomstcadeau voor nieuwe medewerkers. Maar zeker ook als spontane, duurzame give-away voor medewerkers of als origineel relatiegeschenk rondom de feestdagen. Met al deze opdrachten samen heeft Correctbook 437 kinderen voorzien van uitwisbaar schrijfmateriaal. Een geweldig resultaat, maar we blijven ambitieus en gaan voor een nog beter resultaat in 2022. Doe je mee?

correctbook

 

 

Correctbook

 

Welke merken en organisaties gingen je al voor?

 • ProRail
 • Vitens
 • Gemeente Heerenveen
 • Drenthe College
 • Timing
 • Berghof membrane technology GmbH
 • Wagenplan

 

correctbook

 

Een duurzaam relatiegeschenk geven

Correctbooks zijn multifunctioneel inzetbaar. Dus wat jullie geefmoment ook is, laat je verrassen door de veelzijdigheid van dit geschenk. Ga je op bezoek bij een klant? Neem je eigen Correctbook mee. Maak notities, sla ze digitaal op met de gratis Correctbook pdf scan app en vertel met trots het verhaal achter jouw Correctbook. Wil je binnenkomen bij een prospect? Dan is het notebook een prima ijsbreker en laat je zeker een onuitwisbare indruk achter. Je bestaande klanten spontaan bedanken of waarderen? Dit relatiegeschenk wordt zeker duurzaam gewaardeerd. Medewerkers duurzaam verbinden aan jouw werkgeversmerk of nieuwe mensen verrassen met een welkomstgeschenk met een verhaal? Wij zeggen doen. Zo deel je niet alleen jullie missie of verhaal, maar ook het verhaal van Correctbook. Daar worden we allemaal blij van.

correctbook

 

Meer over Correctbook als organisatie

Visie

Schrijven toegankelijk maken voor iedereen op de wereld.

 

Missie

Correctbook strijdt tegen analfabetisme door een deel van haar omzet te gebruiken voor projecten waarbij wisbare Correctbook schrijfmaterialen beschikbaar worden gesteld aan ontwikkelingsgebieden in de wereld waar schrijfmateriaal schaars is.

 

Doelstelling

1 miljoen kinderen een jaar lang voorzien van uitwisbare schoolmaterialen in 2023.

 

correctbook

Het verhaal van

Correctbook is een duurzaam georiënteerde fabrikant van uitwisbare notitieboeken met een missie: strijden tegen wereldwijde analfabetisme. Helaas zijn er nog steeds 250 miljoen kinderen die nog niet kunnen lezen en schrijven, zelfs na 4 jaar basisschool. In 2014 zag oprichter Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika met eigen ogen dat kinderen geen toegang hadden tot basis schrijfmaterialen zoals pen en papier. Onder zulke omstandigheden is het logisch dat er wereldwijd nog steeds meer dan 773 miljoen mensen boven de 15 jaar analfabeet zijn. Niet alleen het tekort aan schrijfmateriaal is een probleem. Na aanschaf is het materiaal snel weer op en moet er opnieuw gekocht worden. Dit is te duur voor heel veel kinderen. Hier komen wij tegen in actie met ons uitwisbaar notitieboek dat hier én in ontwikkelingsgebieden oneindig meegaat. Het zorgt voor minder papierverspilling binnen bedrijven, het draagt een positieve boodschap uit richting relaties & medewerkers en je doet mee in de strijd tegen analfabetisme. Goed voor de onderwijsmogelijkheden en het milieu.

 

Focus op duurzaamheid

Het zit in het DNA van Correctbook om op een goede manier om te gaan met onze wereld. Door het schrijven met een Correctbook bespaar je veel papier. Correctbook wil graag dat de notitieboeken zo lang mogelijk gebruikt worden. Daarom maken zij er een modulair notitieboek van. Pagina's of een nieuwe omslag kun je los bijbestellen. Correctbook maakt al haar productverpakkingen zo duurzaam mogelijk. Dat betekent ook dat sommige producten niet eens een jasje nodig hebben. Voor zover mogelijk wordt er kraftpapier gebruikt.

• Lokale productie staat hoog in het vaandel bij Correctbook. Daarom worden alle boeken in 's-Hertogenbosch geproduceerd.
• De CO2 die uit wordt gestoten bij het productieproces bij de fulfilment partij wordt volledig gecompenseerd in samenwerking met Trees for All.
• De boeken die in Afrikaanse landen worden gedoneerd, worden ook in Afrikaanse landen geproduceerd, wat een positief effect heeft op de welvaart en werkgelegenheid.
• De assemblage van de boeken vindt deels plaats in een sociale werkplaats, ook gevestigd in 's Hertogenbosch.
• Voor de productie van de notitieboeken wordt papier uit FSC gecertificeerde bossen gebruikt.


Hoe werkt het

Correctbook is niet te wissen met de hand, maar wel met:

 • de gum op de achterkant van de pen
 • een droge/vochtige doek
 • de schoonmaak sponsjes
 • de schoonmaakset van Correctbook

 

Check de instructievideo: Klik hier

Contactformulier