cleanpic en robitex sluit duurzaam partnership

 

Robitex en CleanPicnic

Duurzaamheid staat bij Robitex al jaren hoog op de agenda. Dat merk je in alles wat we doen. En hoe we dat doen. In onze bedrijfsvoering, in onze collectie merkdragers en in onze partnerships. Om onze duurzaamheidsambitie nog meer kracht bij te zetten, hebben we een exclusief partnership gesloten met CleanPicnic. Zo zetten we samen in op schonere parken en overige picknick plekken. Doe je mee?

 

CleanPicnic

Waarom CleanPicnic?

Waarom CleanPicnic? Het CleanPicnic kleedje is ontstaan vanuit het idee om zwerfafval in de parken te verminderen en Nederland een beetje schoner te maken. Hoe werkt het? Samengevat is het een gepatenteerd picknickkleed dat verandert in een afsluitbare afvalzak. Het functionele ontwerp is simpelweg een vierkant picknickkleedje met een gat erin waardoor je de andere drie hoeken kunt trekken om er een afgesloten vuilniszak van te maken. Ideaal om opruimen makkelijker en leuker te maken. Van vrolijk picknickkleed naar vuilniszak in één handeling. Onder het motto; hoe eenvoudiger, hoe beter.

 

 

Een kleed met een missie

Het CleanPicnic-kleed is niet alleen super praktisch en hygiënisch, het helpt om zwerfafval te verminderen. Wat ons betreft een kleed met een missie, dat parkbezoekers, bedrijven, festivalorganisaties en gemeentes stimuleert om samen duurzaam bij te dragen aan een schoner Nederland. Een beweging in gang zetten. Samen op missie. En daar wil het team van Robitex met dit partnership aan bijdragen. Dit doen we samen al voor diverse overheden, scholen en bedrijven.

 

‘Normaal betalen we flink voor schoonmaakwerk. Tegenwoordig kijk ik om me heen en zie ik praktisch niets meer op het gras liggen. Alles verdwijnt in de CleanPicnic-kleedjes en ineens is het weg. ’

Bas Schreuder, organisator van Picnic Festival Leiden

 

 

CleanPicnic

Het ontwerp

Het functionele ontwerp is simpelweg een vierkante deken met een gat erin waardoor je de andere drie hoeken kunt trekken om er een vuilniszak van te maken. Het (standaard) visuele ontwerp bevat een vrolijk picknickpatroon. Van vrolijk picknickkleed naar vuilniszak in één handeling.

 

 

‘Door het gebruik van de CleanPicnic-kleedjes kunnen we het aantal werknemers dat we nodig hebben voor opruimwerkzaamheden met twee per dag verminderen. Dat scheelt ons € 150.000 per jaar. ’

Maurice Veldwachter, wijkmanager Stadsdeel West (Westerpark)

 

 

Jouw eigen CleanPicnic kleedje voor schone natuur

Jullie kunnen als organisatie ook meehelpen onze parken stralend schoon te houden door eigen CleanPicnic-kleedjes te laten maken en aan jullie doelgroep aan te bieden. Hoe? Door:

  • het in te sealen bij een duurzaam product.
  • het toe te voegen aan een brievenbuscadeautje.
  • het toe te voegen aan een themapakket.
  • sampling via promotieteams of huis-aan-huis verspreiding.
  • het uit te delen rondom parken of recreatiegebieden.

 

 

Duurzame materialen en productie

CleanPicnic heeft er bewust voor gekozen om de picknickkleedjes in Nederland te laten produceren. Een mooie gedachtegang die we uiteraard omarmen. Zo zorgen we er samen voor dat de productie in alle opzichten zo duurzaam mogelijk is. Er zijn twee varianten: kleedjes van gerecycled plastic en van plantaardig materiaal, dus biobased. Gerecycled plastic of plantaardig materiaal. Aan jullie de keuze. De kleedjes en het productieproces zijn conform de Warenwet, die onder meer de voedselveiligheid regelt. Dit is belangrijk omdat mensen hun eten op het kleedje kunnen leggen.

 

 

Voordelen op een rij

  • Maakt opruimen makkelijker én leuker
  • Levert minder afval en opruimkosten op
  • Zorgt voor een gezellige picknicksfeer
  • Houdt parken en overige picknickplekken schoon

Met een eigen CleanPicnic kleedje maken we picknicken niet alleen leuker, maar zorgen we ook voor bewustwording en maken we de natuur ook schoner.

 

 

Op maat gemaakt

Jullie kleedje personaliseren? Dat juichen we samen als partners toe. Maak een passend en pakkend eigen ontwerp. Dat kan al vanaf 5.000 stuks. Het uitgangspunt van dit visuele ontwerp is een vrolijk picknickpatroon, dat naar wens vorm te geven in jullie huisstijl met voldoende ruimte voor een unieke campagneboodschap of toffe quote.

 

 

CleanPicnic

Meedoen?

Wij hopen dat zoveel mogelijk organisaties mee gaan doen in de strijd tegen zwerfaval. CleanPicnic iets voor jullie school, overheidsinstelling, gemeente, festival of bedrijf? Team Robitex denkt graag met je mee. Wij leggen ons favoriete kleedje alvast voor je uit. Wanneer schuif jij aan?

 

 

CTA cleanpicnic

Contactformulier

Bewijs dat u geen robot bent