Warme truiendag 10 februari

Op 10 februari is het Warme Truiendag. Op deze dag proberen we met z'n allen de verwarming een paar graden lager te zetten. Als compensatie doen we een extra warme trui aan. Per graad lager besparen we 6% energie en dus 6% CO2. Bijna een kwart van ons energiegebruik wordt ingezet voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Doe met ons mee en trek een warme trui aan en zet de verwarming lager. Als we allemaal een steentje bijdragen kunnen we bergen verzetten. 
 

Een aantal cijfers op een rij:

Er zijn een aantal onderzoeken gedaan die kijken naar de energiebesparing: 
 
  • Onderzoekers van de universiteit van Cambridge laten zien dat door bestaande energiebesparingstechnieken en kennis slim in te zetten wereldwijd meer dan 70% kan worden bespaard. 

  • Uit onderzoek van o.a. de Universiteit van Tilburg blijkt dat de gemiddelde Nederlander onbewust onbekwaam is als het gaat om energieverbruik. Zo heeft 43% geen idee hoeveel zij maandelijks betalen voor hun gasverbruik. Verder blijkt dat 27% van de onderzochte huishoudens de thermostaat niet benut om energie te besparen. Het huis wordt ’s nachts op dezelfde temperatuur verwarmd als ’s avonds terwijl een lagere nachtstand de gasrekening met gemiddeld 11% kan laten dalen.

  • Niet alleen consumenten en bedrijven worden aangesproken om energie te besparen, ook de overheid kan daarin een belangrijke rol vervullen. Onderzoek van het Tilburg Sustainability Center (TSC) laat zien dat gericht overheidsbeleid het energieverbruik van gezinnen doet dalen. 


Wat kun jij doen op Warme Truiendag?

Jaarlijks doen ruim 200.000 mensen mee aan Warme Truiendag. Naast mensen thuis, scholen en overheden doen ook bedrijven massaal mee: niet alleen omdat het leuk en zinvol is om energie te besparen, ook vanuit een maatschappelijke missie bijvoorbeeld, of om collega’s, klanten en leveranciers te inspireren. Maatschappelijk en financieel verantwoord energiegebruik is voor veel bedrijven immers een belangrijk uitgangspunt voor de bedrijfsvoering of een concrete invulling van het MVO beleid. Warme Truiendag biedt dan ook een antwoord op fundamentele organisatievragen. Daarnaast is het vooral een leuke en vrolijke actie, mét inhoud dus! Doe jij dus met ons mee? Dit zou geweldig zijn! 

 

Duurzame relatiegeschenken

Als je denkt aan het milieu, denk dan ook aan duurzame relatigeschenken. Neem eens een kijkje in onze webshop. Hier vind je relatiegeschenken waarbij nagedacht wordt over het milieu en toekomstige generaties. 

Contactformulier