vacature content marketeer

Als Content Marketeer bij Robitex ben je een belangrijke schakel binnen ons team. Je bent een zelfstandig specialist, werkt mee aan klantprojecten en weet vooral intern de brug te slaan tussen (online) marketing, social media en sales. Op basis van de nieuwe positionering en de opgestelde strategie bepaal jij met welke campagnes, communicatie en content we verder gaan groeien. Hoe gaan we nog meer fans creëren van Robitex als partner en de diensten & producten die we onze klanten bieden? Dat is de uitdaging. Iets voor jou?

 

In de praktijk

Robitex groeit. Groei jij mee? In de praktijk hebben wij behoefte aan een pragmatische aanpakker. Een denker, maar vooral een doener die content coördineert, organiseert en realiseert. Een creatieve zelfstarter die de ins & outs van content marketing kent, maar ook een resultaatgedreven professional die de samenwerking weet op te zoeken met onze afdeling sales en de designstudio. Een enthousiaste topper die commerciële ideeën en acties ijzersterk (tekstueel en visueel) weet door te vertalen naar pakkende content.

 

Wat ga je concreet doen?

Samengevat is onze ambitie meer fans te creëren, onze klanten optimaal te supporten en samen te scoren. Daar ga jij als Content Marketeer aan bijdragen. Je zoekt naar wat onze klanten beweegt of interesseert en benut kansen om doelgroepen met persoonlijke & creatieve content te raken. Hierbij staat de optimale klantreis centraal.

 

De huisstijl ligt vast, de positionering staat, de contentstrategie is bekend. Aan jou de taak om hier concreet inhoud en invulling aan te geven. Denk aan content voor op de website, social media kanalen, nieuwsbrieven, themacampagnes, trendblogs, landingspagina’s of klantpresentaties. Ze kunnen allemaal uit jouw koker komen.

 

Jij zorgt dat de content kalender goed gevuld is, het contentjaarplan conform planning uitgevoerd wordt, activiteiten geanalyseerd worden en verbeteringen doorgevoerd worden. Je hebt de drive om zaken meetbaar te maken, wordt enthousiast van mooie resultaten en deelt deze trots met jouw team. Gevraagd en ongevraagd.

 

Wie zijn wij eigenlijk?

Wij zijn Robitex. Al 27 jaar één van de koplopers in de branche op het gebied van gifts, give-aways en gadgets. Van relatiegeschenken tot kerstpakketten. Van bedrijfskleding tot cadeauconcepten. Van gepersonaliseerde klantshops tot het ontwikkelen van ultieme medewerkersprogramma’s. Van het bedenken van passende marketingacties tot het samenstellen van merchandise programma’s. Klanten ontzorgen met pakkende merkdragers, passende merkbeleving en slimme merkportals; daar ligt onze focus.

 

Wij blinken uit in persoonlijk aandacht, verrassende, creatieve ideeën en optimale service. Als team bruisen we van de creativiteit, hebben we passie voor het vak en zetten we werkplezier bovenaan de agenda. Zo blijven we klanten boeien & binden en gaan we voor die ene ultieme glimlach. En daar zijn we trots op.

 

Hoe gaat je werkdag eruit zien?

Je begint om half 9 met een kop koffie of thee en een goed gesprek. Vervolgens aan de slag! Reacties en resultaten van jouw content analyseren, anticiperen en verder aanjagen. Contentkalender erbij pakken, je collega op de studio briefen over de benodigde visuals, digitale pen in de hand en gaan. Een nieuwsbrief schrijven, samen met sales het VrijdagMiddagGadget bepalen, een klantpresentatie controleren en zorgen dat de social media kanalen optimaal ingezet worden.

 

Alweer lunchtijd. Samen lunchen in onze gezellige kantine, ommetje maken of bijpraten met andere collega’s. Dat is aan jou. Na de middag samples verzamelen, even sparren met sales, planning maken en alles klaarzetten voor de fotograaf. Shoot. Staat alles goed op foto? Tijd om de overzichtslijsten bij te werken en intern te communiceren. 17.00 uur hoogste tijd vol energie en met een tevreden gevoel naar huis te gaan. Morgen weer een dag.

 

Wat vragen wij concreet van je?

Zie jij jezelf als dé nieuwe Content Marketeer binnen het team van Robitex? Wij gaan vooral voor de klik. En jij? Herken jij jezelf in het volgende profiel

 

 • Beschikt over een relevante afgeronde MBO of HBO-opleiding. Wij denken aan een opleiding richting marketing of communicatie, maar laten ons ook verrassen door een andere richting.
 • Heeft minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie als Content Marketeer.
 • Is creatief & communicatief sterk en weet een verhaal, campagne of boodschap vlot, overtuigend en in foutloos Nederlands op papier te krijgen.
 • Heeft kennis van of ervaring met het uitbreiden van ‘fans’ via de verschillende kanalen.
 • Heeft ervaring met het verspreiden van content via verschillende kanalen en het analyseren ervan. Google Analytics en SEO kennis gaat je hierbij zeker helpen.
 • Is welkom voor 24 tot 40 uur.
 • Voelt zicht thuis in een klein, betrokken team.
 • Heeft de ambitie om elke dag een beetje beter te worden.
 • Is zelfstandig, praktijkgericht, flexibel, durft initiatief te nemen en weet zaken te initiëren, organiseren en realiseren.
 • Staat stevig in zijn/haar schoenen en is wel in voor een geintje op z’n tijd.

 

Wat mag jij van ons verwachten?

We vragen veel, maar je krijgt er ook veel voor terug. Dat beloven we je.

 • Een veelzijdige functie waar jij jouw creatieve ei in kwijt kunt en brein kunt prikkelen.
 • De kans en vrijheid om verder te groeien of jezelf te ontwikkelen.
 • Een inspirerende werkplek met veel aandacht voor werkplezier.
 • Alle tools om deze job een eigen invulling te geven en een succes te maken.
 • Een gedreven team van collega’s met veel passie voor hun vak en een flinke dosis humor.
 • Dagelijks verzorgde lunch, legendarische VriMiBo’s en leuke uitjes met collega’s (wanneer het allemaal weer kan).
 • Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket.
 • Maar vooral een sleutelfunctie binnen Team Robitex. (Misschien wel het leukste team van Twente).

 

Enthousiast? Dan komen we graag op korte termijn met je in contact. Stuur vóór 28 mei je CV en een korte motivatie naar monique@robitex.nl. Heb je één of meerdere projecten waar jij als Content Marketeer aan bij hebt gedragen en waar je super trots op bent? Stuur ze gerust mee. Wij houden ervan om verrast te worden. Wil jij je sollicitatie liever persoonlijk brengen en een kijkje in onze showroom nemen? Dat kan, maar wel op gepaste afstand. Je bent welkom aan de Marssteden 49 in Enschede.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contactformulier