Relatiegeschenken voor de horeca

Relatiegeschenken voor de horeca

Hoe laat je een goede indruk achter?

 

Of je nu een restaurant hebt, een café of hotel, een goede indruk achterlaten is altijd belangrijk! Waar veel eigenaren niet snel over nadenken zijn relatiegeschenken voor de horeca. De relatiegeschenken zijn enorm divers en wij willen je in dit artikel meer vertellen over de mogelijkheden. In alle facetten moet je jouw klant prettig laten voelen, want een tevreden klant is een terugkomende klant. Hieronder vind je 5 verschillende tips waarmee je jouw klanten nog blijer maakt! Wij schrijven wel vaker een blog met leuke tips, lees ook bijvoorbeeld eens "5 gadgets om je privacy te garanderen".  

 
 

Tip 1 Begin met professionele bedrijfskleding

Zorg er voor dat jouw medewerkers er op en top bij loopt met allemaal dezelfde kleding aan. Vaak ontbreekt een kledingadvies bij horecapersoneel of er is wel een kledingadvies, maar iedereen mag zelf bepalen wat voor soort overhemd of broek men aandoet. Gevolg is dat het vaak een rommeltje lijkt. De ene collega draagt namelijk een getailleerd overhemd en iemand anders draagt liever een regular overhemd. De een wel met borstzak en een ander weer niet. Ook zit er soms verschil in de kleur wit of zwart. Kleed daarom jullie medewerkers altijd met dezelfde kleding waardoor je een professionele uitstraling garandeert. Dit betekent dat je zelf wat moet investeren, maar deze investering is het meer dan waard. Een mooi getailleerd overhemd met jouw logo erop, passende pantalon en natuurlijk een mooie sloof. 

 

Tip 2 Zorg voor horeca artikelen met jouw logo

Er is heel veel in jouw horecagelegenheid wat je kan laten bedrukken met je eigen logo of persoonlijk boodschap. Denk bijvoorbeeld aan de karaffen met water of bijvoorbeeld een champagne- / wijnkoeler. Daarnaast zijn ook de borden, bestek en glazen te voorzien van het logo van jouw zaak. Op deze manier zorg je voor een geweldig mooie professionele uitstraling, wat je natuurlijk als horecagelegenheid ook wilt uitstralen. Er wordt vaak om water gevraagd en geef mensen dan gewoon een bedrukte karaf kraanwater met wat citroen en munt erin, een stukje extra service doet vaak wonderen. 

 

Tip 3 Laat je personeel werken met bedrukte artikelen

Het personeel werkt natuurlijk zelf ook met aanstekers, pennen, notitieboeken en flessenopener. Laat deze allemaal bedrukken met jouw logo en vindt het niet erg om deze weg te geven aan klanten. Tegenwoordig heb je ook geweldig APK setjes (aansteker, pen en kelnersmes) die te bedrukken zijn in jouw eigen huisstijl. Het is daarnaast ook erg leuk als je reclame maakt op bierviltjes. Een ideale manier voor het overbrengen van een leuke boodschap. 

 

Tip 4 Laat een geweldig indruk achter met dessert en koffie

Als mensen klaar zijn met het hoofdgerecht en nog iets kleins na nemen, is het een mooie gelegenheid om nog een goede indruk achter te laten. Onderzoek heeft aangetoond dat je meer desserts verkoopt als je een aparte dessertkaart presenteert. Serveer daarnaast de koffie en thee in mooie kopjes met je logo erop en serveer deze met bijvoorbeeld een chocolaatje verpakt in papier met jouw logo erop. Deze chocolaatjes kun je natuurlijk ook weggeven bij de rekening.  

 
 

Tip 5  Zorg dat je zichtbaar blijft bij de klant

Presenteer iets leuks als de mensen om de rekening vragen en weg gaan. Je kan ze bijvoorbeeld pepermunt in blik meegeven en vergeet natuurlijk ook een visitekaartje niet. Het is daarnaast helemaal niet gek om te vragen of je vaste klanten jouw horeca onderneming willen promoten op bijvoorbeeld Facebook en Tripadvisor. Je kunt vaste klanten ook belonen als ze dit doen middels wat korting of een gratis drankje als ze terug komen.

 

Straal professionaliteit uit in alle facetten

Het belangrijkste is dus dat je in alle facetten van je onderneming professionaliteit uitstraalt. Een belangrijke eerste stap is dus om horeca artikelen en horeca relatiegeschenken te voorzien van je eigen logo en zorg dat je personeel er verzorgd uit ziet met dezelfde bedrijfskleding. Robitex heeft al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van relatiegeschenken en bedrijfskleding. Zij kunnen je daardoor van A tot Z meenemen in een marketingplan. Het enige wat jij moet doen is zorgen voor lekker eten en dan krijg je vanzelf tevreden gasten! Neem eens contact met ons op en vraag naar alle mogelijkheden. 
 

Horeca relatiegeschenken met logo bestellen

 

 

Heb je vragen naar aanleiding van dit blog, kom dan in contact met ons middels dit contactformulier of telefonisch op nummer 053 433 31 60. Vond je dit blog interessant? Deel het dan op Facebook of LinkedIn. Dit kunnen wij natuurlijk erg waarderen! 

 

Contactformulier