Als organisatie zijn we persoonlijk klantgedreven & enthousiast energiek en houden we van full service regisseren. Voor onze klanten, maar liever nog met onze klanten. Samen van een merk, moment, event of campagne een ware herinnering maken. Daar doen we het voor. Altijd. Daarom zijn we favoriet van onze klanten. Maar we zijn ambitieus en gaan continu een stapje verder om zodoende ook maatschappelijk favoriet te blijven. Dat noemen we indrukwekkend ondernemen. En dat staat hoog op de agenda. Op hoofdlijnen hanteren we de volgende maatschappelijke ambities.
 

Maatschappelijk verantwoord

Bij Robitex zijn we ervan overtuigd dat we als organisatie alleen succesvol kunnen zijn als we ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid (MVO) nemen en maatschappelijke betrokkenheid (MBO) proactief uitdragen. Winst is voor ons dan ook niet het primaire doel, maar juist een drijfveer onze verantwoordelijkheid. Een rol die we graag pakken. Daarom omarmen wij het principe van people, planet, profit. En ook heel bewust in deze volgorde. Maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid zijn hiermee echt onderdeel van onze bedrijfsvoering. En daar zijn we trots op.

 

100% duurzaam

Verder zijn we ook trots op ons 100% duurzame assortiment. Ecologisch, biologisch, MVO, MBO, fair trade, gerecycled en recyclebaar. Maar ook revolutionaire nieuwe materialen als alternatief voor het huidige materiaal. Een selectie die we met veel enthousiasme & betrokkenheid maken en dagelijks uitbreiden. Stuk voor stuk producten met een dieper verhaal. Een sterke basiscollectie duurzame producten is te vinden in onze Robitex Green gift shop. Maar via onze persoonlijke services zijn de mogelijkheden nog veel uitgebreider. The sky is the limit.

 

Investeren in de toekomst

Bij Robitex investeren we in het genereren, ontwikkelen en behouden van diverse certificeringen of keurmerken. We beschikken over een ISO9001 certificering, NEN 3140 certificaat, MVO branchecertificaat en het certificaat CSR promotional products van de PPP (onze brancheorganisatie). Maar dat is slechts één van onze pijlers. We investeren ook in de duurzame en sociale inzetbaarheid van onze eigen mensen. Dit zien we als een investering in de toekomst. Van onze mensen, onze organisatie en onze maatschappij.

Hoe we dat doen? We zetten mensen in hun kracht en verbinden ze aan onze organisatie. Hun kennis en vaardigheden worden als zeer waardevol gezien voor het succes van onze klanten. We stimuleren nieuwe initiatieven, bieden ruimte voor het ontwikkelen van innovaties, voeden ze met up to date kennis of het verder ontwikkelen van hun vaardigheden.

Anders denken en samen doen. Om dit te realiseren voert Pazzie business development in 2016/2017 een project uit dat gericht is op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dit wordt gesteund door het Europees Sociaal Fonds (ESF).

 

 

Social return

Als team gaan we nog een stapje verder. We geloven in social return en vrijwillig iets terug doen voor onze samenleving. We werken samen met diverse sociale werkplaatsen, werkervaringsplaatsen of re-integratiebedrijven. Vooral in de regio Twente, maar op verzoek ook erbuiten. Hierbij kan gedacht worden aan het inpakken, verpakken of etiketteren van bijvoorbeeld relatiegeschenken, vakantiepakketten of kerstpakketten.

Hiernaast krijgt iedere Robitex medeweker de vrijheid om een aantal dagen per jaar vrijwilligerswerk te doen. Bij een organisatie, instelling of stichting naar eigen keuze. Dat voelt goed, dat is goed. Voor ons allemaal. Een kleine bijdrage met groots effect. Dat is sociaal volgens Robitex.

 

In balans

Bij leveranciers focussen we altijd op de juiste balans tussen kwaliteit, veiligheid, service, duurzaamheid en betrouwbaarheid. En dat tegen zo aantrekkelijk mogelijke prijzen en met optimale creativiteit. In Europa en in Azië of het Midden-Oosten. Van selectie tot productie. Van ontwikkeling tot kwaliteitscontrole. Dat is onze toegevoegde waarde. Dit leggen we vast in samenwerkingsovereenkomsten, we communiceren regelmatig, houden elkaar scherp en evalueren regelmatig. Zo komen we tot verrassende ideeën en resultaten. 

 

Partnerships

Soms gaan we nog een stap verder om onze duurzaamheidsambitie kracht bij te zetten en investeren we in het opzetten van (exclusieve of selectieve) duurzame partnerships. Hierbij is er een dubbelrol weggelegd voor het woord ‘duurzame’.

Aan de ene kant verbinden we ons voor langere tijd aan  samenwerkingspartners. Samen willen werken aan succes. Door innovatie of co-creatie. Nu en in de toekomst. Aan de andere kant sluiten we deze specifieke duurzame partnerships alleen met partners die ook een uitgesproken duurzaamheidsambitie hebben. In hun aanpak en/of in hun producten of diensten. Producten of diensten met een dieper verhaal. Zo investeren we samen in de toekomst. Daar houden we van.

 

Maak kennis met…

Ogu™
On the Rocks
Senz◦
 

Contactformulier