kerstgeschenken in de zomer bestellen

 

Op naar Kerst 2021

De zon schijnt, zomerse temperaturen schitteren op de thermometer en stranden lonken. We kijken met z’n allen uit naar onze weekendjes weg of naar heerlijke vakantie. Zon, zee of avontuur….. Met het gezin, familie of vrienden. Kerst 2021 lijkt nog zover weg. En toch willen we jullie alvast meenemen in de trends en ontwikkelingen die wij zien in de markt rondom de kerst- en eindejaarsgeschenken.

 

Trends & ontwikkelingen

 • Het kerst- en eindejaarsgeschenk krijgt meer waarde(ring). Zeker na een lange tijd van op afstand (thuis) werken, willen organisaties hun mensen of relaties extra waarderen. Een kerst- of eindejaarsgeschenk is anno 2021 populairder dan ooit.
   
 • De wens om een persoonlijke touch toe te voegen aan een kerst- of eindejaarsgeschenk neemt  alleen maar verder toe. Een communicatiedrager (kaartje, magazine, filmpje), een QR code met een persoonlijke boodschap, een omdoos in jullie huisstijl of het toevoegen van een gepersonaliseerd product (met bedrijfslogo) aan een traditioneel pakket; het vraagt & krijgt meer aandacht.
   
 • De WKR-regeling (waar kerst- & eindejaarsgeschenken onder mogen vallen) is in 2021 ook nog verruimd van 1.7% naar 3%. Dit geldt voor de vrije ruimte over het fiscale loon t/m € 400.000,-.
   
 • Grote organisaties hebben hun favoriete kerst- of eindejaarsgeschenken al gekozen en hun orders al geplaatst.
   
 • De toenemende schaarste van grondstoffen en de krapte in het internationale transport zullen zeker zorgen voor vertragingen qua productietijden en levertijden.
   
 • De prijzen voor kerst- & eindejaarsgeschenken lopen snel verder op door schaarste aan grondstoffen en andere prijsverhogingen in de markt.
   
 • De last-minute keuze (vanaf oktober 2021) zal naar verwachting beperkter zijn dan andere jaren.

 

Al deze trends en ontwikkelingen samen kunnen effect hebben op het aanbod van geschenken en jullie keuze beïnvloeden/beperken. Welk effect het precies zal hebben? De tijd zal het leren. Maar op basis van de geluiden van onze partners en bovenstaande punten; adviseren we jullie om dit jaar rekening te houden met levertijden van 3 à 4 maanden en mogelijke verdere prijsverhogingen. Dus daarom; nadenken over kerst- & eindejaarsgeschenken in de zomer.

 

Robitex - Zomer

Last minute bestellen

Zie het niet als bangmakerij, maar als een punt van aandacht of tip voor onze klanten. Dit betekent niet dat er in de herfst niets meer last minute te krijgen zal zijn, maar wel dat de beschikbaarheid, keuze en creatieve pakketten beperkter zal zijn. We zullen samen moeten zoeken naar geschenken die reeds op voorraad liggen in de magazijnen van onze partners of die reeds besteld zijn en nog op tijd geleverd worden. Het maakt een last minute aanvraag niet minder leuk, maar de uitdaging wel groter.

 

Nog een tip?

Ons kerstgeschenken platform gaat binnenkort live, maar het Robitex team staat nu al voor je klaar om je persoonlijk te inspireren richting het einde van het jaar. Laat je verrassen door onze creatieve ideeën voor Kerst of Oud & Nieuw, voeg een sympathieke personal touch of boodschap toe en reserveer jouw favoriete geschenken tijdig.

 

Verras me

Een digitale ideeënbox aanvragen, een offerte opvragen of een afspraak plannen met één van onze specialisten. Wij zeggen doen. Neem contact op met jouw vaste contactpersoon of mail naar info@robitex.nl , bel op 053 433 31 60 of check www.robitex.nl.

Contactformulier