Handdoeken bedrukken

Full colour printen op 100% katoen is nu mogelijk

Het full colour printen op 100% katoen was tot voor kort een lastig te realiseren. De afbeeldingen werden vaak onscherp of niet compleet, maar dat is nu anders bij Robitex! Wij kunnen nu full colour printen op handdoeken of kleding gemaakt van 100% katoen. Wij zullen dit proces hieronder kort beschrijven. 

Reactief printen

Een ander woord voor full colour printen op 100% katoen wordt ook wel "reactief printen" genoemd. Het proces van deze techniek bestaat uit een aantal stappen.

  • Allereerst wordt de kleur bepaald van de gewenste full colour bedrukking. Deze kleuren worden gemixt en we zorgen ervoor dat deze perfect aansluiten op de aangeleverde full colour afbeelding. 

  • Vervolgens wordt het textiel in een machine gestopt waarbij de inkt in het textiel wordt geprint. Dit kan tot een resoltutie van maar liefst 720 / 360 DPI!

  • Vervolgens wordt het textiel gerold en gestoomt met een temperatuur van 102 graden celcius. 

  • Daarna vindt er een fixatie van de kleur plaats tussen het katoen en de reactieve kleurstoffen.

  • Het katoen wordt vervolgens gespoeld met koud water. Daarna krijgt het textiel nog een warm bad en wordt gezeept en krijgt wat wasverzachter.

  • In de laatste stap wordt het textiel gedroogd en op gewenste formaat gesneden. 

Zoals hierboven te lezen, is het full colour bedrukken op katoen een lastig proces. Op Youtube staat een leuk filmpje over het bedrukken op 100% katoen. Hierin is te zien hoeveel machines er nodig zijn voor bijvoorbeeld handdoeken. De handdoeken of ander textiel komen er wel geweldig uit te zien. High definition afbeeldingen zijn dus nu geen probleem meer en de afbeelding komt er haarscherp uit te zien. Wil je meer informatie over het full colour printen op 100% katoen? Neem dan contact met ons op via dit contactformulier of het kan natuurlijk ook telefonisch tijdens katooruren op 053 433 33 160. 

Contactformulier