ecovadis zilver

 

EcoVadis Zilver medaille

Yes, we hebben ‘m! Het Ecovadis Zilver certificaat. Nog vlak voor het einde van dit jaar hebben we het EcoVadis Zilver certificaat binnengehaald. EcoVadis geeft wereldwijd leveranciers duurzaamheidsbeoordelingen. En we zijn gepromoveerd van brons naar zilver! Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op.

 

Duurzaamheid en MVO zijn al jaren belangrijke pijlers bij Robitex. De erkende Ecovadis-certificering toont aan dat wij aan de eisen van duurzaam inkopen voldoen en rekening houdt met mens en natuur.

 

Inkopers kijken al lang niet meer enkel naar de productprijs, maar willen ook van hun partners weten welke maatregelen op het gebied van milieubescherming gehanteerd worden, hoe het bedrijf de arbeidsvoorwaarden heeft geregeld en of ze zich aan de wetten en regels houden.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer hoog in het vaandel en beschouwen de Zilver- rating van EcoVadis als een erkenning van onze inzet en voortdurende inspanningen die voortvloeien uit onze lange termijnvisie om duurzame groei voor milieu, maatschappij en onderneming te bewerkstelligen. Wij bevestigen hiermee opnieuw onze betrokkenheid bij duurzaamheid en zullen de resultaten in de toekomst blijven verbeteren.

 

EcoVadis: “Uw bedrijf heeft een score behaald van meer dan 57/100. Voor deze prestatie wordt een zilveren EcoVadis-medaille toegekend. Met dit resultaat behoort uw bedrijf tot de top 26% van alle bedrijven die door EcoVadis met een zilveren medaille beoordeeld zijn. Gefeliciteerd!”

 

rating

 

duurzaam

Wat houdt het certificaat precies in?

Het in 2007 opgerichte platform EcoVadis stelt CSR-Ratings voor leveranciers uit de globale toeleverings- keten beschikbaar. De duurzaamheidsscores van EcoVadis geven gedetailleerd inzicht in de milieu-, sociale- en ethische risico’s in meer dan 200 inkoopcategorieën en 160 landen. Meer dan 75.000 ondernemingen maken gebruik van CSR-ratings van EcoVadis om risico’s te beperken, innovatie te stimuleren en transparantie en vertrouwen tussen handelspartners aan te moedigen. Ons Sustainability Report 2021 geeft inzicht in ons beleid, strategieën en concepten rondom duurzaam ondernemen.

We hopen natuurlijk van harte dat meer organisaties ons voorbeeld volgen. Als we allemaal een steentje bijdragen, kunnen we bergen verzetten!

Contactformulier